Waarom Zijn Elektronische Sigaretten zo Enorm Populair?

06102014-02Velen van ons hebben gehoord over de recente trend onder rokers die kiezen om over te stappen naar elektronische sigaretten. Ook gewoon bekend als “e-sigaretten”, heeft dit alternatief recentelijk een groot aantal volgers verzameld. Toch zullen sommigen van ons zich er niet van bewust zijn waarom zij precies zo’n universele aantrekkingskracht hebben. Om hun talrijke voordelen te kunnen waarderen, moeten we eerst een kijkje nemen naar hoe ze werken. Alleen dan kunnen we ons verdiepen in hun voordelen. Dus laten we voordat we verdergaan een snelle blik werpen op een typische elektronische sigaret.

Hoe Werken Elektronische Sigaretten?

Een elektronische sigaret functioneert door een vloeistof te verwarmen die is opgeslagen in een glazen, metalen of plastic cilinder. Een metalen element binnenin, transformeert de vloeistof tot een damp die vervolgens door de roker geïnhaleerd wordt. De geïnhaleerde “rook” zal vervolgens een bepaalde hoeveelheid nicotine afgeven. Dit zal iedereen die probeert te stoppen met het roken van traditionele sigaretten helpen om de verleiding om te roken te weerstaan. Aangezien de vloeistoftanks vrij omvangrijk zijn, kan de roker over het algemeen van talloze trekjes genieten voordat de substantie in de tank vervangen moet worden.

Geen toevoegingen en Betere Controle
Wellicht is het grootste voordeel van elektronische sigaretten het feit dat in tegenstelling tot normale sigaretten er geen schadelijke additieven in de rook zitten. Chemicaliën zoals kwik, lood en zelfs formaldehyde worden gevonden in traditionele sigaretten. Vanwege het feit dat hun elektronische tegenhangers deze kankerverwekkende stoffen geëlimineerd hebben, kunnen veel gevaren van het roken worden vermeden.

Ook zorgen elektronische sigaretten ervoor dat de gebruiker de controle heeft over de hoeveelheden nicotine in de vloeistof. Voor degenen die pas net gestopt zijn met roken, kunnen hogere concentraties nodig zijn. Na verloop van tijd kunnen deze hoeveelheden gereduceerd worden. Dit helpt om hunkeringen te voorkomen, terwijl de transitie naar elektronische sigaretten veel gemakkelijker gemaakt wordt dan wanneer men eenvoudigweg “cold turkey” probeert te stoppen.

Talloze Smaken

Rokers kunnen met elektronische sigaretten van bijna een onbeperkt aantal smaken genieten. Uiteraard zal dit de algehele rookervaring verbeteren en van tijd tot tijd kan een smaak veranderd worden om een beetje afwisseling te bieden. Met smaken als chocolade, pepermunt, kruidnagel en zelfs butterscotch valt de verleiding eenvoudigweg niet te ontkennen.

Unieke Stijlen

Hoewel we ons vooralsnog vooral op de damp concentreren, is het belangrijk te erkennen dat elektronische sigaretten beschikbaar zijn in een aantal unieke designs. Klanten kunnen kiezen voor metalen, glazen of zelfs keramiek merken. Dus er is letterlijk voor ieder wat wils. Variërend van minimalistisch tot verbluffend mooi, is er wel degelijk een sigaret die perfect past bij iedere persoonlijkheid en stijl. Dit is nauwelijks het geval bij normale sigaretten.

Gemak

De moderne elektronische sigaret biedt bovenal een gemak aan waarvan traditionele rokers onmogelijk kunnen profiteren. Deze slimme apparaten kunnen gebruikt worden op de meeste openbare gelegenheden, zoals restaurants en bioscopen. Dus degenen die na een hartige maaltijd of tijdens een film plotseling trek krijgen in nicotine hoeven zich geen zorgen te maken.
Naast persoonlijk gemak, moeten we ook niet vergeten dat de damp van elektronische sigaretten veel minder onaangenaam is voor degenen die niet roken. Dus potentieel ongemakkelijke situaties worden volledig vermeden. Degenen met echtgenoten of kinderen die de rook van normale sigaretten verafschuwen zullen heel blij zijn met iedereen die het elektronische alternatief kiest.

Dit zijn een aantal van de belangrijkste redenen dat “e-sigaretten” zo in populariteit gegroeid zijn onder rokers van alle leeftijden en vanuit alle lagen van de samenleving. Aangezien dit een relatief nieuwe trend is, zal het erg interessant zijn om te zien wat de toekomst in petto heeft voor dit snel groeiende en boeiende alternatief.