Elektronische Sigaretten – het nieuwe mode accessoire voor rokers?

06102014-03De stijging in het aantal gebruikers van de Elektronische Sigaret wereldwijd is niet echt iets fenomenaals. Miljoenen rokers zijn overgestapt naar e-sigaretten om zowel de gezondheidsvoordelen als financiële voordelen te ontdekken.
Zo is bijvoorbeeld volgens een enquête door YouGove voor de anti-tabaksorganisatie Ash (Action on Smoking and Health) in het Verenigd Koninkrijk in 2013 het aantal Britse e-sigaret gebruikers gestegen tot 2,1 miljoen, een drievoudige stijging ten opzichte van het voorgaande jaar.

De stijging in het aantal mensen dat de Elektronische Sigaretten gebruikt, komt duidelijk door het feit dat veel rokers eigenlijk willen stoppen met roken. Ook door het verbod op het roken van tabak in openbare gelegenheden wat in vele landen geldt, is de e-sigaret een manier om te genieten van een nicotine hit, zonder daarbij de wet te overtreden.

De enorme verscheidenheid aan smaken en typen e-sigaretten beschikbaar betekent zelfs dat u een Elektronische Sigaret kunt kiezen die bij uw outfit past, uw plannen voor de dag of bij uw gemoedstoestand! Roken hoeft niet langer te betekenen dat u een slechte adem heeft en stinkende kleding. Smaken met diverse fruitsoorten, chocolade, koffie en vanille, zijn allemaal ontworpen om u een nicotinehit te geven zonder tabak. Uiteraard kunt u als u daarvan houdt ook Elektronische Sigaretten in tabaks- en mentholsmaken verkrijgen. Net als met sigaretten, zijn er ook verschillende sterkten beschikbaar, afhankelijk van uw voorkeur.

Het gebruik van een e-sigaret wordt meestal omschreven als ‘dampen’, vanwege het feit dat de ‘rook’ die gecreëerd wordt eigenlijk een damp is, welke ontstaat door het verwarmen van de nicotineoplossing. En nu lijkt dampen de nieuwe coole trend te zijn onder beroemdheden.
Een snelle zoektocht via Google zal foto’s laten zien van vele beroemdheden die dampen, variërend van internationale popsterren als Bruno Mars, Barry Manilow en Katy Perry tot acteurs als Johnny Depp, Leonardo DiCaprio en Zac Efron. Er zijn zelfs talloze borden op Pinterest die gewijd zijn aan het pinnen van foto’s van beroemdheden die hun e-sigaretten gebruiken en raden welke smaak zij wellicht dampen. Hoewel beroemdheden geprobeerd hebben om te verbergen dat zij tabak rookten, is er geen dergelijke terughoudendheid als zij gefotografeerd worden met een e-sigaret – sterren werden zelfs dampend gespot tijdens de 2014 Golden Globe uitreikingen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er nog meer aandacht voor deze producten is, wat steeds meer rokers aanmoedigt om de overstap te maken van roken naar dampen.
Dus als u overweegt om de overstap naar e-sigaretten te maken, waar begint u dan?

Gelukkig is er hulp beschikbaar. Marktleidende merken als DanSmoke bieden veel hulp en advies op hun website, waaronder gedetailleerde informatie over hoe een e-sigaret eruit ziet en hoe u deze dient te gebruiken, plus veel feedback van hun klanten. U kunt advies en informatie vinden over het kiezen van de juiste nicotinesterkte en u kunt meningen van klanten lezen over de beste smaken. Veel bedrijven zullen ook ‘startpakketten’ aanbieden, waardoor u hun product tegen een lage prijs kunt uitproberen.

Dampen is zeker een blijvertje, aangezien steeds meer mensen – en beroemdheden – het een nieuwe, gezondere en sociaal meer aanvaardbare manier vinden om te genieten van hun nicotine in het openbaar en thuis.