De Voordelen van het Roken van een Elektronische Sigaret Zonder Nicotine

280814-17Hoewel roken een populaire activiteit is, is iedereen het erover eens dat roken schadelijk voor de gezondheid is. Een elektronische sigaret zonder nicotine kan deze lang gekoesterde waarneming echter veranderen en ervoor zorgen dat rokers kunnen genieten van de voordelen en de aangename kant van het roken, zonder te hoeven lijden onder de schadelijk gevolgen.

Talloze onderzoeken over de hele wereld getuigen van het feit dat het roken van een traditionele sigaret gevaren met zich meebrengt diverse ziekten op te lopen, zoals longkanker, keelkanker, longontsteking, beroerte, hartaanval, osteoporose, Alzheimer en vele andere ziekten. Dit valt te wijten aan de aanwezigheid van schadelijke stoffen in de sigaret. Volgens het Centre for Disease Control and Prevention (CDC) is roken de oorzaak van een of de vijf doden in de Verenigde Staten. Elektronische sigaretten bevatten geen schadelijke stoffen, zoals teer en kankerverwekkende stoffen die onvermijdelijk zijn in een traditionele sigaret.

Naast de schadelijke stoffen die gevaren voor de gezondheid veroorzaken, bevatten traditionele sigaretten nicotine, wat verslavend is en wat ervoor zorgt dat mensen blijven roken. Rokers die proberen te stoppen, hebben last van ontwenningsverschijnselen die een behandeling vereisen. CDC schat dat van de zo’n 70 procent van de rokers die willen stoppen, zo’n 42 procent dit heeft geprobeerd, maar dat slechts enkelen daarin slaagden. Elektronische sigaretten zonder nicotine zijn verslavingsvrij en in dat opzicht veilig om te gebruiken. Het is een levensvatbaar verslavingsvrij alternatief en zo’n eenvijfde van de gewone rokers heeft de elektronische sigaret zonder nicotine al uitgeprobeerd.

Zelfs zonder de duidelijke gezondheidsvoordelen, bieden elektronische sigaretten vele andere voordelen ten opzichte van traditionele sigaretten.

Traditionele sigaretten verbranden teer en chemicaliën, naast de tabak, en deze stoffen laten een vieze geur achter die veel mensen als onaangenaam ervaren. Bovendien blijft deze geur hangen in het haar, auto’s, meubels en andere plekken. Elektronische sigaretten zijn vrij van een dergelijke geur. Elektronische sigaretten stoten geurloze damp uit in plaats van rook en deze damp verdampt bijna onmiddelijk. Sterker nog, afhankelijk van de smaak van de elektronische sigaret, kan de geur juist als prettig worden ervaren, zoals de geur van een gebakje of suikerspin. Rokers zelf hebben de keuze uit veel karakteristieke smaken, inclusief sinaasappel, vanille, kers, snoepgoed, mint of zelfs een traditionele tabakssmaak.

De onaangename geur van traditionele sigaretten hebben ervoor gezorgd dat de meeste openbare gelegenheden zijn veranderd in “niet roken zones”. Elektronische sigaretten vallen niet onder deze regelgeving en het is dan ook mogelijk om deze sigaretten zo’n beetje overal te roken – in restaurants, bars, liften, openbaar vervoer en andere plekken.

De prijs per eenheid van een elektronische sigaret ligt hoger dan de prijs van een traditionele sigaret, maar in totaal zijn elektronische sigaretten veel goedkoper dan traditionele sigaretten. De totale kosten van elektronische sigaretten, inclusief de prijs voor de initiële startpakketten, verstuivers, navullingen en batterijen komen op jaarlijke basis zo’n beetje uit ergens tussen de 50 procent tot 20 procent van wat het kost om traditionele sigaretten te kunnen consumeren. Een ander voordeel is dat terwijl traditionele sigaretten zwaar worden belast, wat de prijs nog duurder maakt, elektronische sigaretten op dit moment in de meeste landen niet zwaar belast worden.
Traditionele sigaretten “verbranden” tabak en vereisen een open vlam om dit te kunnen doen, wat een ernstig risico op brandgevaar veroorzaakt. Sigaretten zijn in feite de grootste oorzaak van brandgerelateerde doden in acht landen, inclusief de Verenigde Staten van Amerika en wereldwijd wereld, ontstaan branden doordat ze aangestoken zijn door sigaretten welke verantwoordelijk zijn voor 10 procent van alle brandgerelateerde doden. Elektronische sigaretten zijn in dit opzicht compleet veilig, aangezien ze geen open vlam nodig hebben en geen brandgevaar met zich meebrengen.

Het brandgevaar en de gevaren voor de gezondheid, de vieze geur en de hoge kosten, hebben er allemaal in geresulteerd dat de maatschappij roken als een slechte en schadelijke gewoonte ziet. Elektronische sigaretten vermijden al deze nadelen van traditioneel roken en staan mensen toe om tegelijkertijd van het roken te kunnen genieten. Goede elektronische sigarettenmerken, zoals Dansmoke, bieden kosten-effectieve kwalitatieve verslavingsvrije elektronische sigaretten zonder nicotine, in vele smaken.